Надявам се, че отговорите са помогнали на колегата и ще се възползвам да попитам нещо за БЛ в тази тема.
Колегата получава от семйения си лекар БЛ, издаден на 28.08. за 3 дена. Вечерта я приемат в болницата и оттам й издават нов БЛ от същата дата до 06.09.2013 г.(10 дена). На 2-рия болничен е описан първият.
Как трябва да процедирам при подаването в НОИ?
Благодаря предварително на отговорилите!
Ох, подскочи ми сърцето ;D
По-просто е- преброител към Инф.обслужване.



Жалко,че почерпките тук са смао витруални! Случайно видях,че точно днес става 1 година, откакто съм се регистрирала в сайта. Искам да благодаря още веднъж за помощта, която съм получавала тук.

Бъдете здрави!

Имаме служител, взел хонорар за участие в изборите през миналата година и който трябва да пусне ГДД по чл.50. Трябва да издам и аз служебна бележка. За кой период трябва да е СБ - от 12'2010 до 11'2011 или от 01'2011 -12'2011. Осигуровките за декември'2011 са внесени, с изключение на данъка на физ.лица, защото заплатите не са изплатени все още.

Благодаря!
Благодаря!
Извинявам се, че се забавих!

Хубав ден!
Благодаря, Таня Г.!
1. Начислявам за м.Декември
2. Служителката е родена преди 01.01.1960 и вноските ще са за пенсия и ДЗПО?
3.Подавам Д1 с период ноември'2011- 01-30 (в случая)
Може и отделно за нея, нали? А Д6?

И трябва ли да й издавам ново УП 2?

Много ми станаха въпросите, но ми е за 1-ви път.
Моля да ме извините, че повдигам темата, но искам да се консултирам за нещо. Измина 1 месец и служителката донесе декларация, че не е започнала работа и показа ТК. Според мен щом е попадена днес, обещетението трябва да се начиллси за декември месец и данните да се декларират през януари. Бъркам ли?
 Благодаря ви!
Има случаи, в които се пропуска (се е пропуснало) подаването в срок на декларация. Има ли упоменато,  в ДОПК например, какъв е давностният срок? За Декларация за самоосигуряване Д6(13) конкретно питам.
Благодаря!
А мога ли да попитам как да отбележа в УП-2 и може би в УП-3 неплатен отпуск 43 дена за цялата 2009 г.? В трудовата книжка също е необходимо да се отбележи прекъсването на стажа, нали?

Благодаря на далите мнение, предварително!
Благодаря, Далила!
Благодаря за подръпване на ухото!
Бихте ли бил и така добър да ми посочите къде (някакво указание) да прочета. Да си призная по неволя се занимавам с тази работа.
Благодаря Ви!
По чл.224  няма драма. Но по чл.222 се начислява 1 БТВ защото няма как да знам дали ще си намери работа (то в момента е и донякъде абсурдно)?

Но все пак, начислявам и да ни е мирна главата.
Уважаеми форумци,

възможно ли е да се пусне предизвестие от работодател 1 месец по този член  и колко БЗ се дължат на работника/служителя?

Благодаря на всеки, включил се!
Моля да бъда извинена, ако темата се е коментирала, а аз не съм намерила мястото, но какво се посочва в Забележките към обр.УП-2 за осигурителните вноски?
Например:
2010 г- какъв и на кое, на ДОО? пълният процент и за осигурение и за работодателя ли?

Благодаря предварително на всеки, който ще има време и желание да ми помогне да се ориентирам!
Това е класическият път.
Въпросът е,че към днешна дата са установени тези 43 дена, разпределни в няколко месеца по 2,3, 8, 14, 5, 4  и 7 дена. ТК е приключена през 2010 като това не е отбелязано, нито на стр.24, нито стажът е намален с 13 дена.
Не е било неплатен отпуск за целия период.
Здравейте!
Начинаеща съм в дебрите на ЛС и ТРЗ и моля да бъдете снизходителни към въпросите ми.
При изготвяне на УП2  за 2009 г.се натъкнах на служител, който има 43 дена неплатен отпуск за сметка на рабодателя(?!).При положение, че е разрешен само 30-дн. какво въобще трябва да се направи. Може би трябва да се прекъсне трудовия стаж?

Благодаря на всеки, който ще си направи труда да ми помогне.